|
نقشه ها
معرفی شهر
اندونزی (معرفی)
نام اندونزی از واژه لاتین ایندوس (به لاتین: Indus) و یونانی نسوس (به یونانی: nesos) به معنی جزیره آمدهاست اندونِزی یا بطور رسمی جمهوری اندونزی کشوری است که در آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه قرار دارد. اندونزی یک مجمعالجزایر متشکل از ۱۷،۵۰۸ جزیره و ۳۳ استان است. اندونزی با جمعیت ۲۳۸ میلیون نفر، چهارمین کشور پرجمعیت دنیا است. نظام سیاسی این کشور جمهوری با انتخابات مجلس و ریاست جمهوری میباشد. پایتخت اندونزی جاکارتا است. زبان رسمی این کشور زبان اندونزیایی و واحد پول آن روپیه است. مردم این کشور از اقوام گوناگونی میباشند که جاوهایها با حدود ۴۰ درصد بزرگترین قوم هستند و پس از آنها سوندانیها با ۱۵ درصد قرار دارند. جاوهایها بر امور سیاسی اندونزی چیرگی دارند. با وجود جمعیت زیاد و مناطق پرتراکم، اندونزی جنگلهای کمجمعیت بسیار گستردهای نیز دارد که دومین سطح از تنوع زیستی را در جهان در خود جای دادهاند. این کشور از نظر منابع طبیعی غنی است اما با این وجود بخش بزرگی از مردم هنوز در فقر بهسر میبرند.
۸۶٫۱ درصد از مردم اندونزی مسلمان هستند و اسلام توسط بازرگانان دریانورد مسلمان به این منطقه رسید. اندونزی در ۱۷ اوت ۱۹۴۵ از هلند استقلال یافت و استقلال آن در ۲۷ دسامبر ۱۹۴۹ بهرسمیت شناخته شد. اندونزی كشوری است كه به شكل یك قوس در طول خط استوا كشیده شدهاست. مجمعالجزایر اندونزی دیرزمانی از مناطق مهم بازرگانی دریایی جهان بهشمار میآمد و مسیرهای بازرگانی از سده هفتم میلادی میان پادشاهی سریواجیا و چین تشکیل شدهبود. تاریخ اندونزی بسیار از نفوذ قدرتهای خارجی که به خاطر منابع طبیعی این کشور جذب آن میشدند تأثیر پذیرفتهاست. بازرگانان مسلمان دین اسلام را با خود به این منطقه آوردند و قدرتهای اروپایی برای بهدست گرفتن حق انحصاری تجارت ادویه از اندونزی، در این منطقه با یکدیگر رقابت و جدال داشتند. اندونزی سرانجام به مدت سه قرن و نیم تبدیل به مستعمره هلند شد، و بعداً پس از پایان جنگ جهانی دوم اعلام استقلال کرد.
اندونزی (جمعیت و مساحت)
جمعیت : 234.700000 میلیون نفر اندونزی شانزدهمین کشور بزرگ جهان از لحاظ مساحت است
مساحت : ۱، ۹۱۹، ۴۴۰ کیلومتر مربع
اندونزی (اختلاف ساعت )
اختلاف ساعت : ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه از تهران جلوتر می باشد
اندونزی (جغرافیا )
موقعیت جغرافیای: اندونزی مجموعهای از جزایر (نزدیک به ۱۷۵۰۸جزیره بزرگ و کوچک) است که در جنوب شرقی آسیا در اقیانوس کبیر قرار دارد. اندونزی در نیمکرهٔ شرقی، در جنوب شرقی آسیا، در اقیانوس هند و دریاهای وابسته به آن واقع شده و خط استوا از آن میگذرد. اندونزی در جزیره گینه نو با پاپوا و هم چنین در جزیره برنئو با مالزی مرز مشترک دارد
اندونزی (زبان و مذهب)
زبان : زبان اندونزیایی
مذهب: حدود ۸۶ درصد از مردم اندونزی مسلمان و بقیه مسیحی، هندو یا بودایی هستند. فرقه اسلامی احمدیه در اندونزی حدود دویست هزار هوادار دارد
اندونزی (واحد پول و کد تلفن )
واحد پول : روپیه ، روپیه واحد پول کشورهای متعددی از جمله هندوستان، پاکستان، نپال، سریلانکا، اندونزی، مالدیو، افغانستان است
کد تلفن بینالمللی : 62+
اندونزی (جزایر)
این کشور را میتوان از لحاظ وضعیت طبیعی به چند قسمت زیر تقسیم کرد:
جزیره سوماترا: یکی از بزرگترین جزیرههای جهان است و با جزیرههای جاوه، سلبس و برنئو، در مجموع، جزایر سوندای بزرگ نامیده میشوند. قسمت عمده آن را جلگهها و نواحی پست تشکیل داده و ارتفاعات آن (از جمله کوههای باریسان) در کناره غربی آن تا سمت شمال گسترده شده و دارای وسعت زیادی میباشند. رودهای آن کوتاه و پر آب بوده و اکثرا از سمت غرب به شرق جاری هستند و مهم ترینشان عبارتند از: کامپار، بارومون، ایندراگیری، روکان، موسی و هاری. جنگلها که اغلب غیر قابل نفوذند، وسعت زیادی دارند. و مردابهای وسیعی نیز در کرانه شرقی آن وجود دارند. بلندترین نقطه آن قله کرینتجی (۳۸۰۰ متر) است.
جزیره جاوه: پنجمین جزیره وسیع اندونزی و از پرجمعیت ترین آنها است که بیش از ۶۵٪ جمعیت کشور در آن زندگی میکنند. کوهها در تمام نقاط آن پراکنده شده و قسمت اعظم آن را جلگهها و جنگلها تشکیل میدهند. رودهای آن عمدتا کوتاه و پرآب بوده و مهمترینشان عبارتند از: سولو، سرانگ، تاروم، سرایو و مانوک. بلندترین نقطه آن قله سمرو با ۶۷۶, ۳ متر ارتفاع است.
جزیره برنئو: قسمت اعظم این جزیره متعلق به اندونزی است که در اصطلاح محلی به آن کالیمانتان گفته میشود. ارتفاعات آن عمدتا در نواحی شمالی واقع شده و قسمت اعظم آن را جنگلها و جلگهها شامل میشوند. رودهای طویلی در آن جریان دارند از جمله: باریتو، ماهاکام، نگارا، کایان و کاپواس. بلندترین نقطه آن ۹۸۸٬۲ متر ارتفاع دارد.
جزیره سلبس (سلب): جزیرهای کوهستانی و مرتفع است که قسمت اعظم آن را جنگلها پوشاندهاند. از رودهای آن میتوان از ماریسا، کاراما، ماماسا، بونگکا و پالو نام برد. قله رانتکومبولا با ۴۵۵, ۳ متر ارتفاع بلندترین نقطهٔ آن است. نام محلی این جزیره، سولاوسی است.
جزیره گینه نو: نیمه غربی این جزیره که اصطلاحا ایریان غربی گفته میشود و به اندونزی تعلق دارد. نواحی مرکزی و شمال غربی آن را کوهها و نواحی بلند پوشانده و قسمت اعظم آن را جنگلها و جلگهها تشکیل میدهند. رود دیگول مهمترین رود آن است. بلندترین نقطه آن قله جایا (۰۲۹ , ۵ متر) است.
جزایر سوندای کوچک (نوساتنگارا): این جزایر بین جزیره جاوه و جزیره گینه نو واقع شدهاند و عمدتا کوهستانی و مرتفع میباشند. بزرگترین جزیرههای آن عبارتند از: سومباوا، فلورس، سومبا، تیمور و بالی.
سایر جزایر غربی: که در اطراف جزیرههای برنئو، جاوه و سوماترا واقع شده و عمدتا کم ارتفاعند. بزرگترین جزیره آن، بانگکا میباشد.
سایر جزایر شرقی: که مجموعا به جزایر ملوک یا اویه معروف هستند و در اطراف جزیرههای سلس و گینه نو واقع شدهاند و کوهستانی و مرتفع اند. جزیرههای هالماهرا و سرام بزرگترین جزیرههای این نواحی میباشند.
بر روی هم اندونزی سرزمینی نیمه کوهستانی است. جلگههای آن عمدتا در جزیرههای جاوه و سوماترا و جزایر سوندای کوچک (نوساتنگارا) و جنگلهای آن عمدتا در جزیرههای برنئو، گینه نو، و سوماترا واقع شدهاند. آب و هوای آن گرم و مرطوب و پر باران است. بلندترین نقطه آن قله جایا با ۰۲۹, ۵ متر ارتفاع است. طویل ترین رود آن باریتو (۸۸۵ کیلومتر) و دریاچه توبا (۵۰۰, ۲ کیلومتر مربع) وسیعترین دریاچهٔ آن است.
کوه لوکون در جزیره سولاوسی یکی از فعالترین آتشفشانهای اندونزی است که فوران آن در ژوئیه ۲۰۱۱ هزاران نفر را آواره کرد.
عکس ها
فیلم شهر